sexta-feira, 11 de março de 2016

THE POWER OF TURMERIC \ O PODER DA CURCUMA.


I was never a big fan of Indian food. I'm more an Italian food kind of guy. The two could not be more different nowadays. Let's start by the Italian. Flour today suffers so much change; we end up eating straw (if we ate straw we would get more nutrients). 

The wheat seed is tampered with in the laboratory to start, and then it’s loaded with pesticide in order to be planted at any time. After harvested, wheat suffers such manipulation that when it is packed it only has 10% of the initial nutrients. Flour is used in virtually all the Italian food. Pastas, pizzas, bread....Now let's see Indian food.The most characteristic thing in Indian cuisine is the diversity. While the Italian use most often a large amount of a single item (Wheat). 

Indian meals are full of colour and variety of spices. Curry is the best-known thing and so, mass production is already a reality, which means it has already been transformed and rubbish that does not do us any good is already in it, but unlike the Italian food, curry is 1% of the meal whereas wheat is 50% or more of the meal.If instead of curry, we only use Turmeric we have a unique ground article. It was not changed. Turmeric has many benefits, including preventing heart disease, Alzheimer's disease, anti-cancer, among other things. Turmeric causes "apoptosis" in cancer cells (tomorrow I will explain what apoptosis is). 

If mixed with black pepper, it will enhance the absorption capacity of our body.I use Turmeric and black pepper in everything I do for Matthew. In soup, rice, pasta, minced meat, everything. Tomorrow you will understand the importance this has for Matthew and any cancer patient.

God Bless.


Eu nunca fui fá da comida Indiana. Sou mais virado para comida italiana. As duas não podiam ser mais diferentes hoje em dia. Vamos começar pela Italiana. A farinha hoje em dia sofre tanta transformação, que acabamos por comer palha ( se comesse-mos palha conseguíamos mais nutrientes). 

A semente de trigo é adulterada em laboratório para começar, depois leva com pesticida para estar pronta para ser plantada em qualquer altura. Depois de colhido o trigo sofre tanta manipulação que quando é embalado já só tem 10% dos nutrientes inicias. A farinha é usada em praticamente tudo na comida italiana. Nas pastas, na pizza, no pão....Agora vamos ver a comida Indiana.A coisa mais característica na cozinha Indiana é a diversidade. Ao passo que os Italianos usam na maioria das vezes uma grande quantidade de um único artigo (Trigo). 

As refeições indianas são cheias de cor e diversidade de especiarias. O caril é a coisa mais conhecida e por isso a produção em massa já é uma realidade, o que quer dizer que já vem transformado e por isso tem porcarias que não nos fazem bem, mas ao contrario da comida Italiana, o caril representa 1% da refeição ao passo que o trigo representa 50% ou mais da refeição.
Se em vez do caril pegar-mos apenas no Açafrão ou curcuma  vamos ter um único artigo moído. Não foi alterado. A curcuma tem muitos benefícios, entre os quais prevenir problemas de coração, Alzheimer, anti-cancro entre outras coisas. A curcuma provoca a “apoptose” nas células cancerígenas (amanhã explico o que é apoptose). Se for misturado com pimenta preta vai reforçar a capacidade de absorção do nosso organismo.

Eu uso curcuma (Açafrão das índias) e pimenta preta em tudo o que faço para o Matthew. Na sopa, arroz, massa, carne picada, tudo mesmo. Amanhã vão perceber a importância que isto tem para o Matthew e qualquer paciente com cancro.

Que Deus vos Abençoe.

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