For those who do not know I worked in
England seven years. The best years of my life. I had good wages, doing
something I liked and to top it off I would speak English all day long. This, for me was a childhood dream come true. I always liked to speak English and being able to spend the whole day
speaking English .... it seemed like I was living in a movie. It was a discovery and
a new world. I worked in two different restaurants. An American multinational, and a family business that was becoming a major restaurant chain. These restaurants could not be more different. They were the Laurel and Hardy.
In one only 10% of the products were
freshly prepared, while the other, maybe 10% was not cooked fresh everyday.
Another difference was the quality of the products. In the American chain, the products, in it's majority came from factories abroad. While at the other restaurant
products were in great majority of artisan producers or of Local producers. I could be here talking about more differences but I will not, in terms of price, it was more the less the same thing.
I was delighted with all that I learned in
this last restaurant, above all I loved the quality as well as variety. It was the first
time I saw seeds being used in main dishes. so tomorrow I will leave you a
suggestion for a meal based on that.
Something very simple. A salad. Never
forget that the most important thing to protect your body from disease is to boost the nutrients we eat. So at least 60% of our meals should be
vegetables (source of the best nutrients and phytochemicals).
God bless you.
Para quem não sabe eu trabalhei em
Inglaterra 7 anos. Foram dos melhores anos da minha vida. Ganhava muito bem,
fazia algo que gostava e ainda por cima falava inglês todo o dia. Isto para mim
foi realizar um sonho de criança. Sempre gostei de falar inglês e puder passar
o dia a falar inglês.... parecia que estava a viver um filme. Foi uma
descoberta e um mundo novo. Trabalhei em dois restaurantes diferentes. Uma
multinacional Americana e uma empresa familiar que se estava a tornar numa
grande cadeia de restaurantes. Em termos alimentares os restaurantes não
poderiam ser mais diferentes. Eram o bucha e o estica.
Num deles apenas 10% dos produtos eram
confeccionados na hora, ao passo que no outro só prai 10% é que não era
confeccionado na hora. Outra das diferenças era a qualidade dos produtos. No
Americano os produtos que tínhamos vinham em grandes quantidades de fábricas no
estrangeiro. Ao passo que no outro restaurante os produtos eram em grande
maioria de produção artesanal e claro de produtores ingleses. Nem vou estar
aqui a falar em mais diferenças senão nunca mais acabo mas em termos de preço
era mais ao menos a mesma coisa.
Eu fiquei deliciado com tudo o que fui
aprendendo neste ultimo restaurante, acima de tudo pela qualidade assim como a
variedade. Foi a primeira vez que vi sementes incorporadas em pratos
principais. por isso amanhã vou deixar-vos uma sugestão para uma refeição com
base nisso.
Algo muito simples. Uma salada. Nunca se
esqueçam que a coisa mais importante para rotegerem o vosso corpo das doenças
é reforçar os nutrientes que ingerimos. Por isso pelo menos 60 % das nossas
refeições devem ser hortaliças ( fonte dos melhores nutrientes e fitoquimicos).
Que Deus vos abençoe.
Sem comentários:
Enviar um comentário